Facebook Pixel

DREAM презентував API доступ до відкритих даних про проєкти відновлення

31 жовтня 2023 року була проведена презентація нового Application Programming Interface (API) для державної цифрової екосистеми управління відновленням, відомої як DREAM. Про це повідомляє Міністерство відновлення.

Екосистема DREAM побудована на принципі «всі бачать все» і має на меті забезпечити повну прозорість та підзвітність у процесі відновлення інфраструктури — від планування до введення в експлуатацію.

За словами Олександри Азархіної, заступниці міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, відкриті дані матимуть велике значення для управління відновленням, бо це основа довіри.

Завдяки новому API всі дані про проєкти, що включені до системи DREAM, тепер доступні для професіоналів, які працюють з інструментами аналізу даних. На даний момент в системі зареєстровано понад 1700 проєктів, і команда DREAM активно працює над їхнім наповненням і оновленням.

У листопаді буде доступний модуль аналітики на порталі, який відображатиме дані про проєкти відновлення України у зручному форматі. Зі зростанням кількості проєктів і даних стане можливим впровадження інструментів ризик-менеджменту для попередження можливих проблем в реалізації проєктів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉