Facebook Pixel

Україна розпочала підключення до системи ковідних паспортів ЄС

В Україні почався технічний етап підключення документів за даними про ковід-статус громадянина, що мають внутрішнє ходіння, до системи визнання COVID-сертифікатів ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«Зараз почався останній технічний етап — підключення України до продуктової інфраструктури COVID-сертифікатів ЄС, загального середовища для всіх країн, які запускають власні COVID-сертифікати і забезпечують їхнє взаємне визнання», — наголошується в повідомленні міністерства.

У відомстві нагадали, що українські COVID-сертифікати в додатку «Дія» успішно пройшли технічне оцінювання з боку Європейського Союзу.

Крім того, Україна здійснює процес взаємного визнання з Ізраїлем, в рамках чого надає консультаційну допомогу технічної команді Ізраїлю з напрацювання досвіду інтеграції з ЄС.

«Це паралельний крок з головною подією — політичною частиною взаємного визнання, а саме прийняття Єврокомісією так званого equivalency decision, тобто визнання українських COVID-сертифікатів для використання під час подорожей», — уточнили в Мінцифри.

Контекст. Кабінет міністрів отримав 2 липня постанову про введення COVID-сертифікатів в Україні. Вони будуть підтверджувати статус громадянина про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, якщо людина одужала від COVID-19. Електронний документ розробляється з урахуванням міжнародних вимог — EU Digital COVID Certificate Єврокомісії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉