Facebook Pixel

Тривоги через МІГ оголошуватимуться не завжди — Ігнат

Україна не буде оголошувати повітряну тривогу під час злету російських винищувачів МіГ-31, якщо є точні дані, що літак не становить загрози.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат, в інтерв’ю «РБК-Україна».

За словами Ігната, союзники України серед країн НАТО намагаються якомога швидше надати повну інформацію про «той чи інший проліт МіГ-31К». Також працює й українська розвідка. Якщо є інформація, що МіГ-31К летить без ракети або іншого озброєння, то тривога не буде оголошуватись. Однак не завжди є можливість точно визначити, чи має винищувач ракети на борту. Це створює певні труднощі для прийняття рішень.

Quote– Ці винищувачі є носіями аеробалістичних ракет «Кинджал». Не завжди є інформація, з ракетою він летить чи без, чи це просто переліт, чи це бойовий виліт, чи просто тренувальний політ, – пояснив Ігнат.

Він уточнив, що російські МіГи зараз злітають із трьох основних аеродромів: Саваслейка, Моздок і Ахтубінськ.

В Україні шукають шляхи уникнення паралічу країни через повітряні тривоги

Щодо можливості уникнення тривог і паралічу країни через довгі польоти МіГ-31 Ігнат зауважив, що це питання не зовсім в компетенції Повітряних сил ЗСУ. Відповідальність за реагування на такі польоти лежить на керівництві України та профільних міністерствах і відомствах.

Президент України Володимир Зеленський 17 листопада доручив відповідним структурам знайти рішення, щоб уникнути паралічу країни через злети російських МіГ-31. Результати цього рішення залишаються невідомими, але Повітряні сили ЗСУ продовжують інформувати про можливі загрози від російських винищувачів.

Раніше ми повідомляли, що у Києві має зупинятись увесь транспорт під час повітряної тривоги, включно з приватними перевізниками, щоб пасажири могли пройти в укриття від ворожих обстрілів.

Подякувати 🎉