Facebook Pixel

Нова послуга від Uklon для людей з інвалідністю, які користуються візком

Український онлайн-сервіс виклику авто Uklon за підтримки Mastercard і MacPaw запустив новинку — клас «Інклюзивний». Відтепер пасажири, які користуються колісним кріслом, зможуть безперешкодно пересуватися спеціально оснащеними автівками. Наразі це доступно в Києві та його передмісті в радіусі 20 км. Згодом планується розширення географії.

Авто класу «Інклюзивний» оснащено гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла.

Новий сервіс від Uklon з авто класу «Інклюзивний»

Новий сервіс від Uklon з авто класу «Інклюзивний»

Щоб замовити адаптовану автівку, у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут і вибрати відповідний клас. Усі поїздки виконують професійні драйвери, які пройшли тренінг від «Доступно.UA» зі спілкування та взаємодії з людьми з порушеннями опорно-рухового апарату. У разі якщо пасажир з інвалідністю пересувається без супроводу, водій автомобіля цього спеціального класу допоможе перенести багаж або особисті речі.

Наразі проєкт працює в beta версії, після чого компанія планує масштабування – як за регіонами, так і за аудиторією. Мета – надати можливість для вільного пересування людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом чи з іншими порушеннями.

Quote«Для Uklon запуск інклюзивного класу – це важливий крок у створенні рівних можливостей для всіх українців. Віримо, що цей проєкт покращить якість життя людей, які користуються колісним кріслом... Ми переконані, що люди з інвалідністю не мусять відчувати соціальну відчуженість і мати проблеми з пересуванням у місті», – зазначає співзасновник і операційний директор компанії Uklon Сергій Смусь.
Подякувати 🎉