Facebook Pixel

У Raiffeisen росіяни більше не зможуть відкривати рахунки для накопичень

З 1 червня 2024 року Raiffeisen припиняє відкривати нові накопичувальні рахунки усіх видів для клієнтів у росії. Водночас рахунки, відкриті до цього часу, працюватимуть без змін. Про це повідомили у пресслужбі банку.

Quote«Банк припиняє відкриття нових накопичувальних рахунків за тарифами «На щоденний залишок», «До передплати» та «Ключової». Ринкові умови суттєво змінилися, і ми бачимо стійке зниження попиту з боку клієнтів на цей вид продукту», – зазначили у російському Raiffeisen.

Нагадаємо, австрійський Raiffeisen Bank International (RBI) – найбільший серед західних банків, які досі працюють у росії. Від початку повномасштабного вторгнення банк неодноразово заявляв, що планує вийти з ринку, проте за цей час він лише збільшив доходи і кількість персоналу у країні-агресорі.

Нещодавно RBI відмовився від угоди з підсанкційним олігархом Олегом Дерипаскою після тиску від уряду Австрії та США. Водночас навіть після цього Штати погрожують, що можуть відключити банк від доларової системи, якщо він не прискорить вихід з росії.

Подякувати 🎉