Facebook Pixel

«Маніфест 42» стверджує, що у прокуратурі зникли 1,9 млн грн фірми Медінова

Громадський рух «Маніфест 42» стверджує, що конфісковані під час обшуку у ТОВ «Медінова» 1,9 млн грн зникли з сейфу Голосіївської прокуратури Києва. Водночас прокурор Володимир Вінніков, який веде справу «Медінови», перестав виходити на роботу.

Про це пише «Маніфест 42».

Наразі обставини зникнення коштів розслідує ДБР. Крім того, після обшуку з помешкання власника компанії «Медінова» зникла дорога колекція старовинних монет. Однак після публікації цієї інформації у ЗМІ монети були анонімно повернуті власнику. Також, за даними громадського руху, «Медінова» отримувала пропозиції «заплатити 350 тисяч доларів за «вирішення питання».

Справа «Медінова»: деталі

9 серпня 2023 року о 7 годині ранку одразу в чотири приміщення компанії завітала поліція з прокурорами із офіційною ухвалою на пошук оригіналів документів. За словами власника ТОВ «Медінова» Віктора Московченка, правоохоронці попросили відкрити сейф і забрали 1,9 млн грн разом з телефоном Московченка. Потім, за словами Московченка, суддя постфактум, через півтора місяця, наклав арешт на ці гроші.

ТОВ «Медінова» звинувачують, що воно начебто привласнило кошти при закупівлі дефібриляторів. Компанія не була безпосередньо учасником тендера, вона лише завезла це обладнання (дефібрилятори) в Україну і продала іншій компанії, яка вже брала участь у тендері.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉