Facebook Pixel

У Дніпрі затримали обласного військкома: подробиці

САП і Нацполіція провели обшуки в будинку дніпропетровського військкома. Його підозрюють у незаконному збагаченні.

Про це пише пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, дніпропетровський військком під час дії воєнного стану оформив на батька кілька автомобілів і дві квартири в місті Дніпро. Він також зареєстрував на члена родини підприємство, яке придбало нежитлове приміщення загальною площею приблизно 500 м кв. Вартість майна значно перевищує його законні доходи.

Прокурори САП спільно з оперативниками провели обшуки за місцем роботи, 6-ма адресами проживання керівника обласного ТЦК і його близьких осіб, а також автомобілів.

Нагадаємо, що 25 липня Печерський районний суд Києва відправив Євгена Борисова під арешт до 22 вересня з можливістю застави в сумі 150 млн грн. 22 липня Борисову оголосили про підозру в незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень і в умисному ухиленні від несення служби. Мати військкома торік стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад 4 млн євро. Також з’ясувалося, що, окрім елітної закордонної нерухомості, вона цьогоріч придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн.

27 липня суд за матеріалами ДБР арештував майно, гроші та банківські рахунки ексвійськкома Борисова та членів його родини.

Подякувати 🎉