Facebook Pixel

Або штраф, або в бан: ЄС попередив Маска про наслідки недотримання правил із боку Twitter

Євросоюз попередив нового власника Twitter Ілона Маска, що в разі недотримання соцмережею європейських правил про цифрові послуги їй загрожує або великий штраф, або блокування на території країн-членів блоку. Як пише The Guardian, попередження мільярдер отримав під час зустрічі з комісаром ЄС із внутрішнього ринку Тьєррі Бретоном 30 листопада.

Quote«Я вітаю заяви Ілона Маска про наміри підготувати Twitter 2.0 до DSA (Закон про цифрові послуги)… Але давайте також чітко розуміти, що попереду ще величезна робота, оскільки Twitter має запровадити прозору політику користувачів, значно посилити модерацію контенту та захистити свободу слова», — наголосив єврокомісар.

Він додав, що Twitter муситиме «рішуче боротися з дезінформацією», дотримуватися контрольного пакета правил, у який включено відмову від довільного підходу до відновлення заблокованих користувачів, агресивного поширення дезінформації та згоду на широкий незалежний аудит платформи до наступного року.

У разі якщо соцмережа цього не зробить, її можуть оштрафувати на суму, що складає 6% загального обороту. На сьогодні, за оцінками, вона становитиме приблизно $500 млн. «Крайнім заходом» Бретон назвав блокування Twitter.

Контекст. У жовтні 2022 року гендиректор Tesla Ілон Маск завершив угоду щодо придбання Twitter за $44 млрд. Від початку свого головування він звільнив половину з 7,5 тис. співробітників компанії, ще понад тисячу в листопаді написали заяви за власним бажанням через виставлені Маском умови. Глава компанії з довіри та безпеки, який займався модерацією контенту у Twitter, також звільнився. Специфічний підхід Маска до модерування контенту на платформі змусив велику кількість світових брендів відмовитися від розміщення своєї реклами в соцмережі.

У листопаді Маск вирішив розблокувати акаунт колишнього президент США Дональда Трампа, а за декілька днів анонсував амністію всіх заблокованих раніше акаунтів у соцмережі.

Подякувати 🎉