Facebook Pixel

Електроенергія буде. Україна отримала понад 500 потужних акумуляторів Tesla Powerwall

Україна була забезпечена 508 потужними акумуляторами Tesla Powerwall, наданими Польщею для використання у соціальній та критичній інфраструктурі. Ці акумулятори допоможуть забезпечити надійне енергетичне постачання для важливих соціальних об'єктів та критично значущих систем, сприяючи тим самим зміцненню енергетичної стабільності в країні.

Про це повідомив у Telegram перший віцепремʼєр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами Федорова, надані акумулятори забезпечуватимуть електроенергією школи, лікарні, дитячі садки та інші соціально значущі заклади.

Quote«Це — ефективне рішення під час ракетного терору росії. Tesla Powerwall заряджаються від звичайної електрики та тримають заряд до 14 годин. Завдяки їм лікарі рятуватимуть життя, вчителі проводитимуть уроки, а українці залишатимуться на зв’язку з безперебійною роботою Starlink в окремих локаціях», — додав міністр.

Федоров також розповів про успішні кейси використання Tesla Powerwall.

Quote«Рік тому отримали перші 50 систем. Вони працюють у лікарнях та амбулаторіях на звільнених територіях. А ще — дозволяють тисячам людей у прифронтових містах Донецької й Миколаївської областей телефонувати рідним та дізнаватися новини навіть під час відключень електроенергії через російські обстріли», — зазначив він.

Продовжуємо залучати найкращі технологічні рішення, які допомагатимуть Україні впевненіше пройти осінньо-зимовий період.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉