Facebook Pixel

Апеляційний суд зменшив заставу Мазепі до 21 млн грн

Київський апеляційний суд залишив під вартою бізнесмена Мазепу, однак зменшив розмір застави до 21 мільйона гривень.

Про це передає «Суспільне».

Адвокат бізнесмена Тарас Пошиванюк долучив 10 листів про взяття Мазепи на поруки. Серед поручителів народний депутат Андрій Герус.

Quote«Стосовно ризику ухиляння від органу досудового розслідування та суду. Мазепа протягом кримінального провадження близько 80 раз виїжджав за кордон і повертався. Тому жодного ризику виїзду і переховування немає», — зазначив юрист.

Своєю чергою прокурор Євген Сльота вимагав скасувати ухвалу суду першої інстанції у частині застави й призначати нову альтернативу в розмірі 700 мільйонів гривень.

Справа Ігоря Мазепи: деталі

Зранку 18 січня ДБР затримало Ігоря Мазепу на кордоні з Польщею. Про це стало відомо з джерел видання NV. Від журналістів суспільство дізналось і причину затримання — через можливе незаконне отримання права на землю для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park у Вишгородському районі Київської області.

Деталі від ДБР стали відомі лише наступного дня, 19 січня. За версією слідства, затримання почалися ще минулого року, 29 листопада. Тоді працівники ДБР спільно з ДСР Національної поліції України затримали декількох осіб. Чи був тоді серед них Ігор Мазепа та його брат Юрій – невідомо. А вже 18 січня були затримані, крім Ігоря Мазепи, ще його брат Юрій та дві людини, ймовірно, їх спільники.

Всіх їх правоохоронці звинувачують у незаконному заволодінні 2,4 га Київської ГЕС. За даними ДБР, до схеми входило майже два десятки фігурантів. Серед них відомі інвестори у сфері будівництва елітного житла, їхні помічники, юристи, архітектори, землевпорядники, інші кваліфіковані спеціалісти та представники держорганів. Начебто Держгеокадастр через хабарі надавав землі ГЕС підставним особам забудовників. А потім вже підставні особи продавали цю землю забудовникам, таким як Ігор Мазепа та Concorde Capital. Саме так, на думку правоохоронців, з’явилося котедже містечка преміум-класу Goodlife Park.

Того ж 19 січня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Ігорю Мазепі та його брату Юрію. Суд частково задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 349 та 44,9 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉