Facebook Pixel

Суд арештував активи російського олігарха на 20 млн грн

За клопотанням Офісу Генпрокурора судом накладено арешт на активи підприємства, власником якого є російський олігарх Михайло Шелков. Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора.

Вартість арештованого майна становить 20 млн грн.

За даними слідства, працівники ТОВ «ВСМПО Титан Україна» укладали «фіктивні» договори купівлі-продажу з одним із приватних підприємств. У такий спосіб вони намагалися приховати майно російського олігарха. ТОВ «ВСМПО Титан Україна» отримало в оренду від цього підприємства нібито реалізоване майно, яке надалі використовувалося у виробничій діяльності компанії.

За даними Youcontrol, ТОВ «ВСМПО Титан Україна» входить до фінансової групи російського олігарха Михайла Шелкова. Останній є колишнім главою інвестиційного підрозділу державної компанії «Ростех», яка контролювала військових підрядників у росії. Шелков і партнери володіють контрольним пакетом акцій ВСМПО-АВІСМА, найбільшого у світі виробника титану для аерокосмічної галузі. Його підприємства постачають сировину для російської оборонки. У російському списку Forbes він посідає 59 рядок рейтингу зі статками $1,5 млрд.

Контекст: У 2021 році Михайло Шелков був включений РНБО до санкційного списку. 23 січня 2023 року Вищий антикорупційний суд (ВАКС) конфіскував його українські активи, зокрема, квартири олігарха в Одесі та Нікополі, автомобілі, нерухомість і акції «ВСМПО ТИТАН Україна».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉