Facebook Pixel

Трагедія рейсу MH17: суд в Гаазі постановив, що Boeing 777 на Донбасі збили російською ракетою «Бук»

У четвер, 17 листопада, суд в Гаазі оголошує вирок у справі рейсу MH17, який зазнав катастрофи 17 липня 2014 року.

Суд вже постановив, що літак Boeing 777 малайзійських авіаліній дійсно був збитий із ЗРК «Бук» російською ракетою. Запуск ракети відбувся з міста Первомайське, яке в той час було окуповане (контролювалося так званою ДНР, яку підтримує рф).

Також у Гаазькому суді наголосили, що вина за катастрофу MH17 лежить наступних особах: Сергію Дубинському, Олегу Пулатову, Леоніду Харченку та Ігореві Стрєлкову-Гіркіну.

Quote«ЗРК «Бук» був 17-18 липня 2014 року у згаданому раніше Первомайському. А елементи з тіл та з фрагментів літака, які вилучили та проаналізували спеціалісти, формує дуже сильні докази того, що рейс дійсно був збитий ракетою «Бук», — наголосив суддя.

Також в суді зазначають, що також досить сильними доказами є перехоплені розмови тих, хто за рішенням суду, визнані безпосередньо причетними до падіння Boeing 777.

Крім того суд наголосив, що ракету випустили навмисно, думаючи, що то був військовий літак. Однак то виявився Boeing 777.

Контекст. Нагадаємо: про падіння літака Boeing 777 малайзійських авіаліній стало відомо ближче до вечора 17 липня 2014 року. Буквально за годину до того Стрєлков-Гіркін почав вихвалятися у своїх соціальних мережах тим, що представники незаконних збройних формувань на Донбасі збили літак ЗСУ. Проте це повідомлення дуже швидко зникло зі сторінок Стрєлкова-Гіркіна у соцмережах. Й відразу ж після цього в ЗМІ почали ширитися чутки, що на Донбасі впав пасажирський літак.

В літаку на момент падіння знаходилися 298 людей, які були громадянами різних країн.

Згодом стало відомо, що літак був вражений російською ракетою ЗРК «Бук», проте росія ці звинувачення відкидала, хоча докази були беззаперечні, зокрема, супутникові знімки того самого «Бука». Розслідування трагедії продовжувалося всі ці роки.

Подякувати 🎉