Facebook Pixel

Водії зможуть перетинати кордон за допомогою мобільного застосунку

Водії вантажівок, які перетинають кордон, можуть зробити це за допомогою застосунку eCherha на телефоні.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Щоправда, це доступно тільки для тих, хто скористається міжнародним пунктом пропуску «Ягодин — Дорогуськ» на кордоні України та Польщі.

Завантажити eCherha на телефоні вже можна в App Store (для операційної системи iOS) чи в Google Play (для Android).

У застосунку водій оперативно отримує push-повідомлення про:

  • свій статус у черзі;
  • просування черги;
  • час заїзду до пункту пропуску.

Для входу в програму водії мають використовувати той самий пароль і логін, якими користуються для авторизації на сайті echerha.gov.ua. Користувачі також мають можливість продовжити чи скасувати свій запис, залишити звернення команді розроблення та прочитати останні новини про проєкт.

Застосунок також буде зручним для польських водіїв, що перетинають український пункт пропуску за електронною чергою. Для їхнього комфорту додано польську мову. Крім того, на сайті вже доступна відеоінструкція польською мовою «Як стати в чергу?»

Отже, застосунок доступний трьома мовами:

  • українська;
  • польська;
  • англійська.

Наразі скористатися «єЧергою» можуть міжнародні перевізники вантажів, що перетинають кордон через пункт пропуску «Ягодин — Дорогуськ». Заїзд до сервісних зон для користувачів «єЧерги» не є обов’язковим. Водій сам обирає, де та як чекати перетину кордону.

Офіційно проєкт «єЧерга» стартував у грудні минулого року. За цей час записалися в електронну чергу та проїхали через пункт пропуску майже 55 тис. вантажівок.

Подякувати 🎉