Facebook Pixel

CША нарощують виробництво HIMARS на тлі загострення російсько-української війни — Politico

Американська військово-промислова корпорація Lockheed Martin запланувала наростити виробництво своїх реактивних систем залпового вогню HIMARS. Рішення продиктоване тим, що російська федерація «й далі сіє нестабільність у регіоні», пише Politico.

Виробник поінформував про намір збільшити виробництво пускових установок із 60 одиниць на рік до 96. Гендиректор Джим Тайклет розповів інвесторам , що ті 20 HIMARS, що було направлено в Україну, мали великий вплив на перебіг бойових дій, дозволивши українським захисникам уражати ворожі об’єкти в глибокому тилу противника.

Lockheed Martin також вивчає можливості своїх виробничих потужностей у місті Камден, штат Арканзас на тлі попиту на пускові установки, що зростає.

Видання пише, що на нарощування виробництва з 5 до 8 HIMARS на місяць, найімовірніше, піде багато часу.

Контекст. Нагадаємо: українська сторона вже тривалий час просить США надати ракети ATACMS дальністю до 300 км. Намагаючись подолати спротив адміністрації президента США Джо Байдена, Україна пропонує надавати партнеру вичерпний перелік цілей, по яких планує бити далекобійними снарядами.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉