Facebook Pixel

У Міненерго оцінили втрати вітрової та сонячної генерації через війну

Через російське повномасштабне вторгнення Україна втратила приблизно 90% вітрової генерації та до 40% сонячної. Такі дані за підсумками 2022 року навів очільник українського Міненерго Герман Галущенко.

З огляду на це, а також на захоплення окупантами Запорізької АЕС (та зупинення всіх шести енергоблоків) істотне додаткове навантаження несуть теплові електростанції. За прогнозом міністерства, у таких умовах тепловій генерації доведеться бути до кінця 2023 року.

У зв’язку з цим ускладнилася ситуація у вугільній галузі України. Галущенко додав, що з огляду на поточні умови розрахунки з балансу та споживання вугілля було відкориговано за підсумками листопада та грудня 2022 року.

Quote«Цей і наступний опалювальні сезони ми житимемо завдяки власному видобутку. І це факт, який треба прийняти та, зважаючи на нього, розраховувати подальші плани», — підсумував міністр.

Контекст. Починаючи із жовтня російське окупаційне військо цілеспрямовано гатить ракетами та ударними дронами по енергооб'єктах в Україні. За останні три місяці українська енергосистема пережила 11 ракетних і 14 безпілотних атак ворога. Унаслідок цього об’єкти генерації та магістральні мережі зазнали складних масштабних руйнувань.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉