Facebook Pixel

Сенат не голосуватиме за пакет допомоги Україні до початку 2024 року

Сенат США не голосуватиме за пакет надання додаткової допомоги Україні та безпеки кордону США до початку 2024 року, попри те, що представники Демократичної та Республіканської партій продовжують свою роботу.

Про це повідомляє Reuters.

Quote«Наші учасники переговорів працюватимуть сумлінно впродовж грудневих і січневих канікул. Наша мета — зробити щось, щойно ми повернемося», — зазначив журналістам лідер демократів у Сенаті Чак Шумер.

Другий республіканець палати палат Джон Тун, своєю чергою, впевнений, що угоди не буде досягнуто раніше січня.

Quote«Демократи згаяли час, і домогтися суттєвої угоди про безпеку кордону до Різдва неможливо», — сказав він у Сенаті.

У спільній заяві Шумер і лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявили, що учасники переговорів «досягають обнадійливого прогресу», але «залишаються складні питання».

Сенаторка Кірстен Сінема, учасниця переговорів та незалежний депутат, висловила складність ситуації, зауважуючи, що це найскладніша сфера американського законодавства, але не змогла точно визначити її рівень складності.

Видання повідомило, що під час візиту до Вашингтона президент України Володимир Зеленський зіткнувся зі скептичним прийомом республіканців. Тому невідомо, чи отримає підтримку будь-яка угода, ухвалена в Сенаті чи Палаті представників, де контроль над більшістю належить республіканцям.

Крім того, у січні розпочнеться конкурс висунення кандидатів у президенти від Республіканської партії у різних штатах, і законодавцям доведеться працювати під тиском термінового дедлайну, щоб уникнути часткового припинення роботи уряду.

Яка ситуація із допомогою США для України

В Білому домі повідомили, що допомога Сполучених Штатів Америки Україні, спрямована на повернення територій, окупованих росією, закінчиться до кінця 2023 року.

Прохання адміністрації президента Джо Байдена щодо виділення ще $61 млрд підтримки не просувається в Конгресі. Республіканці висловлюють умову, що це фінансування має бути поєднане з посиленням імміграційного контролю на кордоні США та Мексики. Тоді як фінансування для Ізраїлю не викликає значних суперечок.

Раніше The Page повідомляв, що Конгрес США ухвалив тимчасовий бюджет без допомоги Україні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉