Facebook Pixel

СБУ спільно з Нацполіцією затримали підозрюваних, які ошукали громадян ЄС на 160 млн грн

СБУ спільно з Нацполіцією та правоохоронцями Чеської Республіки викрили діяльність міжнародної злочинної організації, які ошукали громадян ЄС на 160 млн грн.

Про це пише пресслужба Офісу Генпрокурора.

Процесуальне керівництво затриманням вели прокурори Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, мешканець м. Київ створив і очолив злочинну організацію, до якої входили іноземці та громадяни України. Підозрювані під виглядом купівлі-продажу вигаданих товарів виманювали в довірливих жителів Чехії банківські дані. А потім кошти з рахунків потерпілих переказували собі на рахунки. Кількість постраждалих становила понад 1 тис. людей.

У березні 2022 року на території Чеської Республіки затримали приблизно 10 учасників цієї злочинної організації – громадян України та РБ.

На території міст Києва, Львова та Львівської, Івано-Франківської та Вінницької областей СБУ та Нацполіція провели понад 30 санкціонованих обшуків. Виявлено та вилучено мобільні телефони, сім-карти, комп’ютерну техніку, носії інформації, банківські картки, які вони використовували для вчинення злочинів, кошти та інші речові докази.

Організатора та пособника злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру в створенні злочинної організації, керівництві нею та шахрайстві (ч. 1 ст. 255; ч. 2 ст. 255, ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 КК України). Зараз вони перебувають у СІЗО.

Подякувати 🎉