Facebook Pixel

Дві перемоги України в ПАЧЕС: росію виключено, а кворум зірвано

Українська делегація, яка зараз працює на міжнародному майданчику PABSEC, (Парламенська Асамблея Організації чорноморського економічного співробітництва) повідомила, що російська делегація припинила свою участь у засіданнях PABSEC.

Quote«Щойно ми — депутати від Верховної Ради України, що зараз воюємо на найбільш проросійському міжнародному майданчику — асамблеї PABSEC витравили тварюк з цієї організації», — повідомив народний депутат від «Слуги народу» Олександр Маріковський.

Разом з цим, є ще одна перемога. Асамблеї не дали затвердити на посаді заступника генсека російського представника Михайла Ємельянова.

Quote«Це один із найвпливовіших російських представників в PABSEC Михайло Ємельянов. У нього є особисті стосунки з більшістю делегацій. У порядку денному стояло голосування за підтверднння його позиції на посаді Заступника генерального секретаря. По прогнозам було 25/25 голосів за/проти. Голосування таємне! Але цей результат нашу делегацію не влаштував би, бо підтвердження його посади створило б задній двір для впливу росії», -розповів він.

Маріковський додав, що українська делегація зірвала кворум, і усього з мінімуму 41 члена, зареєструвалися 24.

Раніше повідомлялось, що Ощадбанк все таки відсудив $1,1 млрд за активи в Криму.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉