Facebook Pixel

Виробництво інноваційних тролейбусів для Миколаєва прогарантував Райффайзен

Виробництво інноваційних тролейбусів для Миколаєва прогарантував Райффайзен

Виробництво інноваційних тролейбусів для Миколаєва прогарантував Райффайзен

Райффайзен Банк надав банківські гарантії компанії «Політехносервіс» з Броварів Київської області для виробництва 31 інноваційного тролейбуса для Миколаєва до квітня 2025 року. Гарантії видані на суму 182,2 млн грн на термін до трьох років. Цей проєкт реалізується в рамках програми ЄБРР з оновлення громадського транспорту в українських містах. Перші тролейбуси вже експлуатуються на маршрутах Миколаєва.

Особливістю нових тролейбусів є можливість проїзду в автономному режимі до 20 км, залежно від погодних умов, рельєфу та завантаженості тролейбуса, завдяки встановленим системам автономного ходу, розробленим ТОВ «Політехносервіс». Технічний ресурс тролейбусів становить 10 років.

Quote«Миколаєву цей транспорт дуже потрібний, він курсуватиме до віддалених районів міста. Під час повномасштабного вторгнення ми втратили частину громадського транспорту внаслідок обстрілів. Звичайно, що потрібно було, — передали військовим. Тому сьогодні місто активно працює над тим, щоб оновити і автобусний, і тролейбусний парк. Додам, що на підприємстві «Миколаївелектротранс» наразі готуються до прийому нової техніки. Для водіїв та робітників, які проводитимуть технічне обслуговування тролейбусів, також організують навчання», — прокоментував міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Новітні тролейбуси мають низькопідлогову конструкцію, адаптовану для людей з обмеженими фізичними можливостями та батьків з дитячими візочками. Вони обладнані сучасними системами кондиціонування для водія та пасажирів, зовнішнім оповіщенням пасажирів про маршрут руху на зупинках, а також системами відеонагляду та інформування пасажирів.

Quote«Наші тролейбуси пройшли сертифікацію за міжнародними стандартами та є екологічним видом транспорту, оскільки не спричиняють викидів до атмосфери міста. Унікальність підприємства «Політехносервіс» як українського виробника полягає у тому, що це єдиний вітчизняний виробник систем керування тягою пасажирського електротранспорту з повноцінною автоматизацією усіх процесів», — зазначив директор «Політехносервісу» Микола Кугут.

Броварське підприємство має власні розробки та виробництво літій-іонних тягових акумуляторних батарей. Ці батареї можуть бути виготовлені у різних потужностях з можливістю адаптації їхніх розмірів для розміщення в тролейбусах. Батарейні блоки оснащені сучасною автоматизованою системою керування зарядом та розрядом, а також зарядним пристроєм, який дозволяє заряджати батареї під час руху тролейбуса від контактної мережі, що дозволяє уникнути простоїв на кінцевих зупинках для заряджання.

Крім того, «Політехносервіс» працює над створенням прототипу тролейбуса, який працюватиме на альтернативних джерелах енергії.

Quote«Фінансування соціальних, екологічних та інфраструктурних проєктів зі значною інноваційною складовою є одним з пріоритетів «Райфу». У Миколаєві мешкають багато наших клієнтів, працюють наші співробітники у відділеннях, серед яких є і ветерани. Тому для нас також важливим є те, що вони матимуть комфортніший та доступніший транспорт, а інфраструктура міста відновлюватиметься», — зазначила заступниця голови правління Райффайзен Банку Лариса Бондарєва.

У 2019 році ЄБРР затвердив кредитування для комунального підприємства «Миколаївелектротранс» на суму 20 млн євро, щоб допомогти місту оновити свій тролейбусний парк. Це фінансування здійснюється в рамках програми ЄБРР з розвитку громадського транспорту в українських містах. Це дозволяє понад шести мільйонам мешканців 12 міст України користуватися покращеним громадським транспортом.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉