Facebook Pixel

Приватбанк змінив свій позов до Коломойського у США: вимагає повернути вже $760 млн

Перевіривши додаткові банківські документи, Приватбанк 21 липня подав до суду в штаті Делавер змінений позов проти Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Про це повідомило «Радіо Свобода».

У позові йдеться, що колишні власники банку відмили $660 млн через групу американських компаній Optima і ще $100 млн – через інші компанії.

Початковий позов було подано у травні 2019 року. Тоді колишніх власників звинувачували у відмиванні в США $623 млн.

У новому документі йдеться також про те, що $86 млн Коломойський і Боголюбов відмили у 2008-2010 роках, вивівши ці кошти на два офшорні рахунки одного з підрозділів московського інвестиційного банку «Ренесанс-капітал».

У ньому також повторюється інформація, що колишні власники купили активи в США на сотні мільйонів доларів, включно з нерухомістю та сталеливарними компаніями, завдяки фіктивним позиками, які Приватбанк видавав компаніям, які контролювали самі власники. Далі, стверджує банк, ці кошти відмивалися у США через заплутану схему угод.

Додатково. Коломойський позитивно оцінив відставку глави Нацбанку Якова Смолія. На питання The Page про те, як він ставиться до рішення Смолія подати у відставку, він відповів, що позитивно. Однак причини такої оцінки пояснювати не став.

Голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук, коментуючи розслідування журналістів, які виявили його тісні бізнес-зв'язки з Коломойським, підкреслив, що це «питання бізнесу, а не ідеології».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉