Facebook Pixel

ПриватБанк відстояв у Верховному Суді ТРЦ Приозерний

Верховний Суд поставив крапку в історії з власністю ТРЦ «Приозерний» у Дніпрі. Майно залишилося за ПриватБанком.

Про це повідомляє Privatbank_Insider.

Quote«Верховний Суд поставив крапку у спорі. ПриватБанк і надалі боротиметься за справедливість та захищатиме державні інтереси», – йдеться у повідомленні.

Як група «Приват» Коломойського намагалась повернути ТРЦ «Приозерний»

За даними суду, компанія «Місія-1» передала ТЦ у 2016 році ПриватБанку в рахунок погашення кредитної заборгованості. Але через 5 років, у 2021 році, «Місія-1» вирішила оскаржити право власності банку, тобто вже після закінчення строку позовної давності.

5 червня 2023 року Господарський суд Дніпропетровської обл. відмовив у позові ТОВ «Місія-1» щодо оскарження права власності банку на ТЦ «Приозерний» та скасував арешт, накладений на об'єкт нерухомості. Компанія подала апеляцію. ТЦ «Приозерний» є одним із найбільших торгово-розважальних центрів у м. Дніпро загальною площею понад 32 тис. кв. м. ТЦ був набутий банком у власність за понад 778 млн грн.

Також ТОВ «Алонза» намагається добитися визнання розірвання договору оренди ТРЦ «Приозерний». ПриватБанк розірвав договір з компанією 11 червня 2022 року через несплату орендної плати. 20 червня 2023 року ПриватБанк у Верховному Суді відстояв законне право розпоряджатися майном ТЦ «Приозерний» у Дніпрі. ТОВ «Алонза» у своєму позові до ПриватБанку вимагало визнати недійсними пункти договору оренди, що дозволяли банку розірвати договір у разі порушення орендарем своїх зобов'язань.

Нагадаємо, що 14 грудня 2023 року Господарський суд міста Києва ухвалив рішення закрити провадження у справі за позовом ексакціонера ПриватБанку Олександра Вітязя до Міністерства фінансів України.

Подякувати 🎉