Facebook Pixel

Полтавський ГЗК прокоментував звинувачення СБУ та ДБР

Полтавський ГЗК групи Ferrexpo продавав не щебінь, а відходи від виробництва залізної руди. Так компанія в п’ятницю, 30 червня, прокоментувала звинувачення з боку СБУ та ДБР в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 400 млн грн за торгівлю без дозволів, додавши, що надасть суду докази правомірності своїх дій.

The Page наводить цитату з офіційного коментаря Полтавського ГЗК.

Quote«ПГЗК інформує, що володіє дозволом на видобуток корисних копалин, зокрема залізної руди. Сировина, яку слідство називає «щебінь», є нефракційним відсівом, тобто відходом виробництва, а відтак не є корисною копалиною й не вимагає отримання окремого дозволу на видобуток.

Зазначені вище обставини були предметом перевірки Державної служби з питань геології та надр України. ПГЗК виконує всі вимоги зазначеної служби з метою дотримання законодавства про надра.

Quote«Полтавський ГЗК вивчає ситуацію з оголошеними підозрами. Підприємство надасть суду докази щодо правомірності дій своїх працівників і за потреби оприлюднить додаткову інформацію», – повідомили в компанії.

Учора, 29 червня 2023 року, Служба безпеки спільно з ДБР вручило підозру 6 керівникам Полтавського ГЗК компанії Ferrexpo. Їх підозрюють у привласненні 400 млн грн під час торгівлі щебнем.

За версією СБУ, протягом 2019 — 2022 років керівництво ГЗК продавало щебінь, не маючи на це відповідного спецдозволу. Сировину збували «своїм компаніям» по 30 — 50 грн, а потім реалізовували її вже за ринковою ціною, яка була майже в десять разів більшою.

Зараз вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Покарання за звинуваченнями може сягнути 12 років тюремного ув’язнення.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉