Facebook Pixel

Зеленський дав старт підвищенню зарплат медикам

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про підвищення мінімальної заробітної плати для медичних працівників. Йдеться про зростання зарплат від 13,5 тис. грн для середнього медичного персоналу і від 20 тис. грн для лікарів.

Зробив він це під час виступу з нагоди Дня медика. Трансляцію заходу вів Офіс президента на своїй сторінці у Facebook.

«Одним із кроків для досягнення мети [підвищення зарплат медикам — The Page] стане указ, підписаний зараз мною. Він встановлює орієнтир мінімального рівня оплати праці — не менш як 13,5 тис. грн для середнього медичного персоналу й не менш як 20 тис. грн для лікарського складу».

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

президент України

Зеленський також додав, що уряд починає готувати проєкт державного бюджету на 2022 рік, і висловив сподівання, що «він стане чітким сигналом до відновлення престижу й важливої ролі медиків у нашому українському суспільстві», попросивши уряд врахувати підвищення мінімальних зарплат у документі.

Президент заявив, що простежить за тим, щоб такі суми були не тільки на папері, і закликав представників місцевої влади не допускати ситуацій, коли «керівники лікарень отримують 100 тис. грн на місяць, а лікарі й медсестри — 6 тис. грн».

Контекст. Раніше Кабінет міністрів затвердив нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівникам бюджетних установ. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, у 2021 році уряд заклав кошти для підвищення зарплат медикам на 30%.

Подякувати 🎉