Facebook Pixel

За три роки уряд видав «доступні кредити» на 177,9 млрд грн

Минулого тижня за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» було видано 6,2 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Загалом за даними уряду, найбільше підприємці взяли антикризових кредитів – на 62 млрд грн і на антивоєнні цілі — 48,2 млрд грн. На рефінансування попередньо отриманих кредитів було видано 28,7 млрд грн, на інвестиційні цілі — 10,9 млрд грн. Окрім того, аграрії отримали 26,4 млрд грн кредитних коштів на підтримку своєї діяльності. Торговельні компанії взяли кредити на 1,5 млрд грн для поповнення обігових коштів.

Найчастіше кредитуються за програмою підприємства зі сфер сільського господарства — 53%, торгівлі та виробництва — 24% та промислового перероблення — 14%.

З-поміж регіонів лідерами за сумами укладених кредитних договорів є Львівська, Одеська, Дніпропетровська, Харківська, Київська, Вінницька області та м. Київ.

Найбільше кредитів видав Приватбанк — 24,9 тис. За ним йде Ощадбанк — 8,3 тис. і «Райффайзен Банк Аваль» — 5,3 тис. На сьогодні в програмі беруть участь 45 банків.

Нагадаємо, що Світовий банк виділить додатковий грант у розмірі $2,5 млрд на підтримку бюджету України.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉