Facebook Pixel

Пентагон продовжив угоду по Starlink в Україні на $14 млн до листопада 2024

Космічні сили США продовжили контракт на $14 млн зі SpaceX Ілона Маска, що забезпечує інтернет-послуги Starlink в Україні, до 30 листопада 2024-го. Про це пише Bloomberg.

Як США домовились з Ілоном Маском про інтернет-послуги Starlink в Україні

У 2022 році Україна отримала 10 тис. терміналів Starlink, які забезпечують високошвидкісне підключення до інтернету як для військового зв’язку, так і для цивільного населення.

Водночас засновник SpaceX Ілон Маск того ж року погрожував припинити фінансування Starlink в Україні, оскільки його компанія несла витрати. Він також зазначав, що термінали не призначені для військового використання.

Пізніше Маск викликав обурення адміністрації Байдена, коли запропонував мирну угоду, за якою Крим відійде росії. Після цього цього напруга між Пентагоном і SpaceX зросла, зокрема щодо питання запуску деяких американських військових супутників, які залежали від компанії Маска.

Проте у 2023 році Пентагон підписав контракт зі SpaceX на $23 млн на оплату терміналів для України, і напруга почала зменшуватись. Пізніше ця угода збільшилась до $26,4 млн, а Міноборони США почало співпрацю зі SpaceX, щоб припинити незаконне використання росією терміналів Starlink на полі бою.

Нагадаємо, видання Bloomberg писало, що Ілон Маск продавав Starlink не тільки росіянам, але й іншим терористичним угрупованням в Ємені, Судані та інших країнах.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉