Facebook Pixel

Оперативна інформація про війну на ранок 17 березня 2023 року — Генштаб ЗСУ

Розпочалася 387 доба російського широкомасштабного вторгнення. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби ворог здійснив на них понад 70 атак.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Які міста та села обстріляли російські загарбники минулої доби

За добу, що минула, противник завдав 5 ракетних і 18 авіаційних ударів, а також здійснив 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок чергового обстрілу Костянтинівки на Донеччині поранено 6 цивільних осіб, пошкоджено понад 20 будинків, школа та інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Минулої доби армія рф обстріляла:

- на Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ. Без успіху вів наступальні дії в районі населених пунктів Гряниківка, Кремінна, Кузьмине, Верхньокам’янське та Спірне. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Невське та Білогорівка — Луганської, Спірне та Роздолівка на Донеччині;

- на Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб штурмувати місто Бахмут. Відбито численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Григорівка. Ворожих обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів поблизу лінії зіткнення. З-поміж них — Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Григорівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Предтечине та Олександро-Шультине Донецької області.

- на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив наступальні дії в районі населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Первомайське, Невельське та Мар’їнка, але успіху не мав. На зазначеній ділянці фронту протягом минулої доби найбільше атак ворог здійснив у районі Мар’їнки – 12. Усі відбили наші захисники. Ворожих обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Парасковіївка, Новобахмутівка, Авдіївка, Орлівка, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Нетайлове, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка та Вугледар Донецької області.

Триває примусова паспортизація населення тимчасово окупованої території Запорізької області. Зокрема, у місті Мелітополь російська окупаційна так звана влада разом із представниками російської федеральної податкової служби заборонила здійснювати будь-які виплати та розрахунки громадянам, які не мають реєстраційного номера облікової картки платника податків рф, який можна отримати винятково за наявності паспорта громадянина російської федерації.

ЗСУ відбили атаки ворога

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 5 пунктів управління, 5 районів зосередження особового складу та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів, 2 радіолокаційні станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітний ракетний комплекс на вогневій позиції.

Подякувати 🎉