Facebook Pixel

Оперативна інформація про російсько-українську війну на 24 травня 2022 року

24 травня 2022 року розпочалася дев’яноста доба російсько-української війни 2022 року. Противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні. Ворог здійснює інтенсивні обстріли всієї лінії зіткнення та вглибині оборони наших військ у Донецькому, Слобожанському та Південнобузькому операційних районах. Найбільша активність бойових дій відзначається неподалік Лисичанська та Сєвєродонецька. Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито шістнадцять атак ворога. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Волинський і Поліський напрямки

Білоруські збройні сили й далі прикривають ділянки кордону в Брестській і Гомельській областях. Зростає загроза завдання ракетних і авіаційних ударів із території Білорусі. Агресор перемістив дивізіон ОТРК «Іскандер-М» у Брестську область на відстань до 50 кілометрів від держкордону України.

Сіверський напрямок

Російські війська посилюють прикриття кордону в Брянській і Курській областях. Відзначено інженерне облаштування позицій у районі міжнародного автомобільного пункту пропуску «Погар» і села Случовськ Брянської області.

Ворог завдав авіаційного удару по позиціях наших військ у районі міста Білопілля Сумської області.

Слобожанський напрямок

На Харківському напрямку основні зусилля окупанти зосереджують на утриманні захоплених позицій і покращенні свого тактичного становища. Зокрема, проводяться штурмові дії задля закріплення на західній і північній околицях села Тернова.

Слов'янський напрямок

Підрозділи ворога готуються до відновлення наступу. Для підтримки наступальних дій агресор розгорнув у південній частині міста Ізюма додаткові підрозділи ствольної артилерії.

Донецький напрямок

Противник зосереджений на проведенні наступальної операції з метою оточення міст Лисичанськ і Сєвєродонецьк із подальшим виходом на адміністративний кордон Луганської області.

На Лиманському напрямку не виключається форсування противником річки Сіверський Донець на ділянці Дронівка – Білогорівка. Для вогневого прикриття форсування загарбники розгорнули підрозділи реактивної та ствольної артилерії. На Сєвєродонецькому напрямку противник за підтримки артилерії веде штурмові дії в напрямку Тошківки та Устинівки.

На Бахмутському напрямку ворог покращив тактичне становище в районі села Василівка. На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках ворог обстріляв наші підрозділи із застосуванням артилерії та авіації.

Запорізький напрямок

Окупанти перегруповуються для поновлення наступальних дій у напрямку Василівка – Кам’янське.

Південнобузький і Бесарабський напрямки

На Криворізькому та Миколаївському напрямках противник не припиняє артилерійські обстріли позицій наших військ.

Ворог і далі використовує тактику терору проти українського цивільного населення на захоплених територіях, соціально-економічна ситуація на півдні та сході України гіршає.

Подякувати 🎉