Facebook Pixel

Оперативна інформація про російсько-українську війну на 18:00 14 квітня 2022 року

Триває п'ятдесята доба російсько-української війни 2022 року. Ворог завершує підготовку до наступальної операції на сході України.

Зараз триває нарощування авіаційного угруповання та системи управління військами, повідомляє Генштаб Збройних сил України (ГШ ЗСУ).

Окупанти також готують додаткові підрозділи зі складу Північного флоту та 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу Збройних сил РФ. Знімають озброєння та техніку з тривалого зберігання на базах і складах для забезпечення підрозділів.

За наявною інформацією, у 126-й окремій бригаді берегової оборони (Перевальне) та 127-й окремій розвідувальній бригаді (Севастополь) втрати становлять понад 50% особового складу.

«Командуванню російської армії не вдається виконати плани щодо мобілізації в Північно-Кавказькому регіоні для участі у війні проти України. Основна причина – небажання брати участь у бойових діях», — зазначають у ГШ ЗСУ.

Через критичну ситуацію в комплектуванні особовим складом бойових підрозділів командування ЗС РФ планує розпочати мобілізацію на національному рівні. Мобілізація буде прихованою і проводитиметься паралельно з плановим призовом на військову службу.

Волинський і Поліський напрямки

Спостерігається переміщення підрозділів 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу залізничним транспортом із території Гомельської області Республіки Білорусь. Зберігається загроза ракетних ударів із території Білорусі по об'єктах нашої держави.

Сіверський напрямок

Противник проводить перегрупування підрозділів із їхнім подальшим зосередженням у прикордонних з Україною районах. З території Брянської та Курської областей відбувається переміщення до Бєлгородської та Воронезької областей РФ.

Слобожанський напрямок

Окупанти проводять розвідку для визначення можливих напрямків наступу. Нарощують систему розвідки та медичного забезпечення, поповнюють запаси.

У Бєлгороді ворог розгорнув підрозділ інформаційно-психологічних операцій ЗС РФ для впливу на підрозділи сил оборони України та цивільне населення Харківської області. Мета — деморалізація та припинення опору.

Окупанти продовжують підготовку до активних дій у районах населених пунктів Слов'янськ і Барвінкове. Триває часткове блокування та обстріли міста Харкова.

Донецький напрямок

Загарбники ведуть наступ на окремих напрямках за підтримки авіації та артилерії. Основні зусилля зосереджено на встановленні контролю над населеними пунктами Попасна, Рубіжне, Сєвєродонецьк і Слов'янськ.

Противник робив безуспішні спроби прориву оборони ЗСУ в районі населених пунктів Рубіжне, Новотошківське та Мар'їнка. Завдавав авіаційних ударів по Маріуполю.

Південнобузький напрямок

Істотних змін тут не відбулося. У Чорноморській і Азовській операційних зонах корабельні угруповання противника й далі виконують завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій і розвідки.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉