Facebook Pixel

Час готувати теплі речі та ковдри: Кличко розповів, яким буде прийдешній опалювальний сезон у Києві

Київський міський голова Віталій Кличко попередив киян і гостей столиці про складний опалювальний сезон і закликав їх готуватися. В інтерв’ю «Бабелю» мер міста заявив, що не збирається заспокоювати місцевих жителів і не запевнятиме їх, що все буде добре.

Кличко наголосив, що не виключає ймовірність атак росіян по газонасосних станціях. Тому міська влада заздалегідь закупила генератори та паливо для них. Першочергово ними буде забезпечено лікарні та навчальні заклади Києва.

Quote«Ми зробимо все можливе й неможливе, що залежить від нас, щоб в оселях було тепло. Але прошу кожного підготувати теплий домашній одяг, теплі ковдри, бо не виключаємо, що температура в домівках буде на декілька градусів нижчою за норму. Норма — 21 градус, а може бути 19 чи 18», — зазначив він.

Кличко допустив і виникнення проблем з електрикою.

Quote«Якщо будуть перебої з електрикою, у нас є генератори. Якщо не буде опалення чи газу, у нас є запаси мазуту. Певний час ми зможемо функціонувати автономно. Але це досить короткий проміжок часу, який потрібен, щоб розв'язати проблему», — розповів міський голова.

За його даними, нині в столиці перебувають приблизно три мільйони людей. У Києві також майже 200 тис. внутрішньо переміщених осіб. Орієнтовно мільйон киян ще не повернулися додому.

Контекст. Увімкнення опалення в Україні залежить від погодних умов. Зазвичай опалювальний сезон стартує після того, як три дні поспіль середньодобова температура становить менш як 8 градусів.

Чиновники запевняють, що попри війну взимку без тепла та електроенергії українці не залишаться. Уряд заявив, що прораховує кілька сценаріїв розвитку подій для максимальної готовності до опалювального сезону.

Нагадаємо, раніше The Page писав, як і який обігрівач обрати на зиму.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉