Facebook Pixel

Замість Залужного: новим Головнокомандувачем ЗСУ призначили Олександра Сирського

Президент Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил України замість Валерія Залужного.

Про це глава держави повідомив у Telegram.

Зеленський підкреслив, що відсьогодні до керівництва ЗСУ стає нова управлінська команда.

Quote«Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і у наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці. Ретельно підбирається кожен, чий досвід зараз послужить оновленню Збройних сил», – наголосив глава держави.

Він наголосив на тому, що провів десятки розмов із командирами різного рівня. Зокрема, із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком та полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським.

Quote«Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача – бойового командувача – генерал-полковника Олександра Сирського», – заявив президент.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Він нагадав, що Сирський має успішний досвід захисту, під час Київської оборонної операції, а також успішний досвід наступу Харківської визвольної операції.

Крім того, Зеленський зазначив, що провів розмови із генералами Євгеном Мойсюком та Михайлом Забродським: «Їх досвід – на службі державі».

Раніше The Page повідомляв, що Президент Володимир Зеленський звільнив з посади головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉