Facebook Pixel

Володимир Зеленський розмірковує над заміною Залужного

Президент України Володимир Зеленський «розмірковує» над заміною головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а також над зміною керівництва України.

Про це пише УП з посиланням на інтерв'ю Зеленського італійському телеканалу Rai1

Quote«Коли ми говоримо про це, я маю на увазі ротацію цілої низки державних лідерів, не тільки в одному секторі, такому як військовий. Я розмірковую над цією заміною (Залужного. – Ред.), але не можна сказати, що тут ми замінили одну людину… Якщо ми хочемо перемогти, ми повинні штовхати всіх в одному напрямку, переконані в перемозі, ми не можемо зневіритися, опустити руки, ми повинні мати правильні позитивні енергії... Тому я говорю про перезавантаження, про заміну, я маю на увазі щось серйозне, що стосується не однієї людини, а напрямку керівництва країною».

Також Зеленський додав, що «це питання людей, які мають керувати Україною. Безумовно, потрібне перезавантаження, новий початок».

Нагадаємо, що 29 січня близько 19:00 в соцмережах почали з'являтися повідомлення про те, що Володимир Зеленський нібито підписав указ щодо відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та призначив на цю посаду голову ГУР Кирила Буданова.

Близько 19:40 офіційний Telegram-канал Міністерства оборони України написав: «Шановні журналісти, одразу відповідаємо всім: Ні, це неправда». Утім, наразі немає роз'яснень, чи йдеться про відставку Залужного, чи це стосується інших заяв.

Речник Президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров спростував інформацію про відставку Валерія Залужного.

Подякувати 🎉