Facebook Pixel

Справа про хабар Насірову: ВАКС заочно заарештував Бахматюка

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно арештував власника одного з агрохолдингів, якого підозрюють у наданні 722 млн грн неправомірної вигоди ексголові Державної фіскальної служби (ДФС) та його раднику. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Протягом 2015 — 2016 років очільник ДФС отримав понад 722 млн грн за вчинення дій, пов’язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юрособам на понад 3,2 млрд грн.

7 березня 2023 року слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід: одного з власників агрохолдингу триматимуть під вартою. Після його затримання та доправлення до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання щодо застосування цього запобіжного заходу.

Дії власника агрохолдингу кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України, колишнього очільника ДФС України — за ч. 4 ст. 368 КК України, а його радника – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.

САП не називає імені власника агрохолдингу. За даними ЗМІ, йдеться про власника «Укрлендфармінгу» Олега Бахматюка. 7 березня 2023 року він оприлюднив заяву щодо рішення ВАКС про його заочний арешт і назвав це тиском на бізнес.

Контекст. 2 лютого 2023 року НАБУ та САП завершили розслідування щодо хабаря колишньому голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову та його раднику.

Подякувати 🎉