Facebook Pixel

Масований ракетний удар по Україні вночі 9 травня: знищено 23 із 25 ракет. ОНОВЛЕНО

У ніч на «сакральне» 9 травня рашисти завдали удару по території України крилатими ракетами морського та повітряного базування, повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

Загалом за дві хвилі обстрілу України окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет «Калібр» та Х-101/Х-555. Із них 23 знищено протиповітряною обороною Повітряних сил Збройних сил України у взаємодії із складниками Сил оборони України.

Приблизно о 22.00 годині 8 травня з носіїв у Чорному морі противник випустив вісім крилатих ракет «Калібр», які спрямував на східні регіони країни. Усі вісім знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Схід».

Уже ближче до 04.00 ранку 9 травня окупанти здійснили пуски 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації – чотирьох Ту-95МС (район Каспію). Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Центр» знищено 14 крилатих ракет, ще одну – у зоні відповідальності повітряного командування «Південь».

Загалом знищено 15 крилатих ракет Х-101/Х-555.

Ракетна атака на Київ 9 травня

Українська ППО другу ніч поспіль відбиває 100% атак, здійснених на Київ. І якщо напередодні було збито всі 30 дронів-камікадзе, запущених по столиці, то зранку 9 травня над Києвом виявили та знищили 15 із 15 випущених ракет, повідомляє Київська військова адміністрація. Нічну атаку було здійснено із чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із району Каспійського моря.

У КМВА одразу припустили, що це були ракети типу Х-101 (Х-555), які завдяки роботі ППО нікуди не влучили. У Голосіївському районі внаслідок падіння уламків у подвір'я сталося займання приватного будинку, пожежу загасили. А в Шевченківському районі уламки ракети впали на проїжджу частину.

«П’ята повітряна атака по Києву з початку травня! З максимальною щільністю та потужністю нападу саме до 9 травня! Це прояв справжнього культу «Побєдобєсія» — з дня закінчення Другої світової війни створити собі сакральну дату й намагатися вбити цього дня якомога більше цивільного населення!» – написав Сергій Попко, начальник КМВА.

Ракетні удари по Харківщині 8 травня

У Харкові не зафіксували влучань після ракетних ударів РФ. Усі влучання — по передмістю, повідомив попередні дані міський голова Ігор Терехов.

На Харківщині зафіксували щонайменше шість влучань, повідомив керівник обладміністрації Олег Синєгубов. За його даними, відомо про влучання в Харківському районі. Попередньо обстріл регіону був ракетами С-300 «Іскандер».

Ракетні удари по Херсонщині 8 травня

Кількість поранених унаслідок обстрілу Станіслава на Херсонщині зросла до десяти, з-поміж них дев'ятирічна дитина, повідомив голова ОВА Прокудін.

Дев'яти пораненим лікарі надали допомогу та відпустили додому. Одну жінку шпиталізували.

Ракетний удар по Дніпропетровщині

Над Дніпропетровщиною військові з повітряного командування «Схід» збили всі 8 ракет, запущених ворогом, повідомив голова військової адміністрації Дніпропетровської області Сергій Лисак. За його даними, уламки російського «металобрухту» впали на чотириповерхівку в Дніпрі. Поранено 32-річну жінку, вона в лікарні.

У будинку пошкоджено дах і перекриття кількох квартир. На третьому поверсі виявили бойову частину ракети. Доки працювали вибухотехніки, кілька десятків мешканців евакуювали. Небезпечні уламки вже вивезли, їх знищать.

Лисак також повідомив, що неспокійно було на Нікопільщині. По самому Нiкополю та Марганецькiй громадi агресор бив із важкої артилерії. Один приватний будинок знищено, ще 4 – пошкоджено. Пошкоджень зазнали також господарська споруда та лінії електропередачі.

Подякувати 🎉