Facebook Pixel

Завод «роснєфті» в Туапсе зупинив роботу після атаки безпілотників — Reuters

Завод «роснєфті» в Туапсе зупинив роботу після атаки безпілотників — Reuters

Завод «роснєфті» в Туапсе зупинив роботу після атаки безпілотників — Reuters

Туапсинський завод зупинив як переробку нафти, так і випуск нафтопродуктів. Швидко відновити виробництво не вдасться. Ремонт триватиме до кінця лютого — початку березня. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на власні джерела.

Внаслідок атаки безпілотників, яка відбулася 25 січня, згоріла вакуумна установка заводу. Як повідомлялось, ціллю були об'єкти енергетичної інфраструктури, які забезпечують паливом ворожі війська та мають важливе значення для економіки росії. Влада повідомила, що пожежу було ліквідовано вранці в четвер.

Ось деякі факти про експортоорієнтований Туапсинський НПЗ:

  • Завод — єдиний великий нафтопереробний завод в Росії, розташований на березі Чорного моря. Він є одним із найстаріших у країні і був побудований у 1929 році.
  • Нафтопереробний завод зазнав багаторазових модернізацій. У 2013 році президент путін спостерігав за введенням в експлуатацію нової установки первинної переробки нафти.
  • Річна потужність заводу становить 12 мільйонів метричних тонн (240 000 барелів на день).
  • Туапсе постачає паливо переважно до Туреччини, Китаю, Малайзії та Сінгапуру. Виробляє нафту, мазут і дизельне паливо з високим вмістом сірки.

Цей удар стане принаймні четвертим за останній тиждень по об’єкту енергетичної інфраструктури росії, включно з атакою на термінал для експорту палива в Балтійському морі та переробний комплекс у порту Усть-Луга, яркий транспортує нафтопродукти.

Подякувати 🎉