Facebook Pixel

Оперативна інформація про війну на ранок 31 серпня 2022 року – Генштаб ЗСУ

У середу, 31 серпня, розпочалася 189-та доба протистояння української нації російському повномасштабному вторгненню, йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Волинський, Поліський і Сіверський напрямки

Ситуація суттєво не змінилася. На Сіверському напрямку противник обстріляв із мінометів і артилерії райони населених пунктів Гай (Чернігівщина), Дмитрівка та Кіндратівка (Сумщина).

Харківський напрямок

Російські загарбники обстріляли з артилерії різних типів райони населених пунктів Дуванка, Клинове, Соснівка, Дементіївка, Руська Лозова, Руські та Черкаські Тишки, Великі Проходи, Циркуни, Петрівка, Старий Салтів, Перемога, Шестакове, Байрак, Норцівка та Шевелівка.

Донецький напрямок

Російське військо не відмовляється від наміру захопити Донеччину в її адміністративних межах. Бої тривають на Бахмутському та Авдіївському напрямках, у районі Кодеми, Зайцевого, Пісків, Первомайського та Мар’їнки.

Слов’янський напрямок

Окупанти гатили з артилерії та ракетних систем поблизу Долини, Краснопілля, Богородичного та Вірнопілля. Залучили авіацію біля Вірнопілля.

Краматорський напрямок

Підрозділи армії агресора знову завдавали вогневого впливу по районах населених пунктів Веселе, Берестове, Богородичне, Тетянівка, Закітне, Мала Піскунівка, Григорівка, Верхньокам’янське, Спірне, Івано-Дар’ївка. Зафіксовано авіаудари поблизу Спірного та Івано-Дар’ївки.

Бахмутський напрямок

Противник обстріляв райони біля Бахмута, Бахмутського, Соледара, Яковлівки, Зайцевого, Майорська та Кодеми. Здійснив спробу наступу в напрямку Бахмута, Веселої Долини та Зайцевого, Сили оборони змусили його відступити. Тривають бої за Кодему.

Авдіївський напрямок

Загарбники накривали з мінометів, танків, артилерії та ракетних систем території біля Авдіївки, Опитного, Уманського, Первомайського, Старомихайлівки та Нью-Йорка. Спробували просунутися неподалік Красногорівки та Мар’їнки, але успіху не мали.

Новопавлівський напрямок

Під удар потрапили території біля Новомихайлівки, Парасковіївки, Пречистівки, Золотої Ниви, Великої Новосілки та Благодатного.

Запорізький напрямок

Ворог не припиняє обстрілювати лінію зіткнення з наявного озброєння. Окрім того, окупанти перегруповуються для того, щоб мати змогу відновити наступ на зазначеному напрямку.

Південнобузький напрямок

Російські загарбники не припиняють обстрілювати райони населених пунктів Олександрівка, Любомирівка, Новомиколаївка, Лупареве, Червоний Яр, Новогригорівка, Степове, Первомайське, Киселівка, Партизанське, Квітневе, Червона Долина, Кобзарці, Тернівка, Андріївка, Осокорівка, Ольгине, Іванівка, Трудолюбівка, Добрянка, Потьомкине, Князівка та Тополине. Агресор залучив авіацію неподалік Андріївки та урочища Плотницького.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉