Facebook Pixel

Німеччина вирішила поставити Україні важку техніку — танки T-72

Уряд ФРН готує постачання Україні радянських танків T-72 через Словенію за принципом «кругового обміну».

Згідно умов угоди, Словенія надасть Т-72 зі своїх запасів танків, а Німеччина відшкодує передану техніку німецькими БМП Marder і БТР Fuchs, повідомляє Der Tagesspiegel.

Словенія вимагає компенсації не тільки Marder і Fuchs, але також сучасні танки Leopard 2, бронетранспортери Boxer і Puma.

Вибір техніки, що передається, обумовлений тим, що українським солдатам для використання Т-72 радянського виробництва не потрібно проходити навчання. Ця техніка вже є на озброєнні ЗСУ.

Раніше за схожою схемою уряд ФРН схвалив постачання бойових машин піхоти в Україну.

ФРН, як і раніше, відмовляється здійснювати прямі поставки важкого озброєння в Україну. За словами міністра оборони Крістін Ламбрехт (СДПН), Німеччина не може постачати важке озброєння Україні зі своїх складів тому, що його запаси недостатні для забезпечення власної оборони.

«Бундесвер знаходиться в ситуації, коли, на жаль, він не може відмовитися від зброї, якщо я хочу продовжувати гарантувати національну та союзницьку оборону», — заявила Ламбрехт. Вона також підтвердила відданість партнерам НАТО.

Крістін Ламбрехт також повідомила, що ФРН навчатиме солдат ВСУ поводженню з гаубицями Panzerhaubitze 2000. Їх мають намір надати Києву Нідерланди.

Повідомляється, що за даними України з початку війни з Німеччини було отримано 2 500 зенітних ракет, 900 протитанкових гранатометів з боєкомплектом 3 000 снарядів, 100 кулеметів та 15 РПГ з 50 реактивними снарядами. Крім того, є 100 тис. ручних гранат, 2 тис. хв, близько 5,3 тис. зарядів вибухової речовини та понад 16 млн набоїв різного калібру для ручної вогнепальної зброї від штурмових гвинтівок до великокаліберних кулеметів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉