Facebook Pixel

«Нібулон» створює власний саперний підрозділ

Нібулон створює саперний підрозділ

Нібулон створює саперний підрозділ

Агрохолдинг "Нібулон« отримав статус оператора протимінної діяльності (ПМД) і перший сертифікат з гуманітарного розмінування від Центру протимінної діяльності Міноборони – на розвідку потенційно забруднених територій, який передбачає нетехнічне обстеження територій.

Quote«Тепер наші сапери мають право проводити розвідку територій компанії та оцінювати ступінь їх забруднення вибухонебезпечними предметами», – сказано у повідомленні компанії.

Це перший крок до розмінування українських земель. Компанія вже подала документи на отримання наступних сертифікатів з ПМД:

  • на технічне обстеження територій (ТО)
  • розмінування вручну (РВ)
  • обстеження району ведення бойових дій (ОРВБД).

Сертифікат на технічне обстеження територій дозволяє здійснювати роботу з пошуку вибухонебезпечних пристроїв на потенційно забруднених ділянках, та підтвердити чи спростувати наявність ВНП.

Сертифікат РВ – розміновувати заміновані ділянки вручну, де це можливо.

Сертифікат на ОРВБД дасть можливість досліджувати землі, де безпосередньо велись бойові дії. Звіт про очищення землі буде подаватися до Центру протимінної діяльності Міноборони України. Далі на основі звіту контролюючий орган ЦПМД проведе контроль якості обстеження та видасть сертифікат, який засвідчує якість роботи саперів та підтвердить, що територія безпечна для подальшого користування.

У складних випадках мінування фахівці «Нібулону» будуть звертатися за підтримкою до саперів ДСНС та Міноборони для утилізації вибухонебезпечних предметів

Про плани стати оператором протимінної діяльності в компанії заявляли ще в лютому цього року, оскільки понад 25 000 га земель "Нібулона« на той момент було заміновано. У планах компанії — пропонувати відповідні послуги аграріям та державі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉