Facebook Pixel

Рада надала нову субсидію книгарням

Рада надала нову субсидію книгарням

Рада надала нову субсидію книгарням

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №11251 про підтримку діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання держдопомоги на придбання книг. Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

Документ уточнює процедуру надання після досягнення повноліття сертифіката на придбання книг починаючи з липня 2024 року. Автори законопроєкту пропонують забезпечити видачу таких сертифікатів через Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Дія». Вони надаватимуться при народженні дитини — одному з батьків протягом року з дня народження у розмірі 0,3 прожиткового мінімуму на початок року.

Також вдосконалюється механізм надання субсидій розповсюджувачам книг на оренду приміщень та реалізація програми державної допомоги на придбання книг.

Крім того, як повідомила народна депутатка, книгарням спростять процедуру надання субсидій за оренду приміщень. Сума субсидії буде визначатися за розміром вже сплаченої оренди за попередній місяць. Сама субсидія надаватиметься щоквартально

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉