Facebook Pixel

МОЗ переніс жорсткий тритижневий локдаун на січень 2021

Міністерство охорони здоров’я запропонувало запроваджувати в Україні повний локдаун із перших чисел січня 2021 року, а не в кінці грудня цього року, як планувалося раніше. Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на брифінгу 4 грудня.

За його словами, з кінця січня і упродовж лютого — сезонний пік захворюваності на грип, що призведе до навантаження на медичну систему країни. У зв’язку з цим, до цього періоду потрібно мінімізувати цифри захворюваності на коронавірус та кількість госпіталізованих з цим діагнозом.

«Ми як Міністерство охорони здоров'я не рекомендуватимемо вводити жорсткий карантин до кінця грудня, адже бачимо стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків. І ми можемо стверджувати, що наша медична система повністю витримає те навантаження, яке зараз є у зв'язку з COVID-19… Ми точно витримаємо до кінця грудня».

Максим Степанов

Максим Степанов

міністр охорони здоров'я

Він також додав, що рівень захворюваності та госпіталізацій залишається високим, а тому треба «збити цю хвилю коронавірусу» і довести її до мінімальних цифр.

Quote«Спираючись на медичні та протиепідемічні показники, ми пропонуємо — і пропонуватимемо це уряду — плановий жорсткий карантин із максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину для досягнення максимального ефекту має бути три тижні», — додав він.

Голова МОЗ також згадав карантин «вихідного дня», який, за його словами, дав результат, адже збив «хвилю ураганного поширення коронавірусу» і динаміка зростання захворюваності зменшилася.

Контекст. Раніше ЗМІ повідомляли, що Кабінет міністрів погодив дату локдауну на зимові свята. Очікувалося, що він триватиме три з половиною тижні — з 23 грудня до 15 січня.

Подякувати 🎉