Facebook Pixel

На передову без підготовки. Чи зможуть ненавчені російські резервісти вплинути на перебіг війни – ISW

Росія не витрачає час для навчання та тренування новомобілізованих бійців і одразу відправляє резервістів на передову. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни, ці дані підтверджує й Генштаб ЗС України.

Quote«Новомобілізованих бійців Західного військового округу (ЗВО) направляють на лінію фронту в Херсоні та Харківській області без попередньої підготовки», — зазначається у свіжому звіті аналітики.

Зокрема, йдеться про мобілізованих до 1-го танкового полку. Їх перекинуть на Херсонський напрямок без підготовки. Ненавчених бійців отримають для посилення й частини 147-го артилерійського полку 2-ї мотострілецької дивізії, які воюють на вказаному напрямку із серпня. Новомобілізованих бійців 237-го танкового полку 3-ї мотострілецької дивізії ЗВО також відправлять на передову на Донбасі після лише одного дня навчання.

Quote«Мобілізовані бійці після дня або двох тренувань навряд чи зможуть суттєво зміцнити російські позиції, які постраждали внаслідок українських контрнаступів на півдні та сході», — підсумували аналітики ISW.

Генштаб ЗСУ в сьогоднішньому ранковому зведенні підтверджує, що жодної підготовки резервістів, якими поповнять російські підрозділи 1-го танкового полку 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії не проводилося. Окремо військові наголосили на продовженні так званої «самомобілізації» на росії. Мається на увазі відправлення на фронт засуджених за кримінальні злочини.

Контекст. Експерти вважають, що оголошена президентом рф Володимиром Путіним мобілізація суттєво вплине на найслабші місця російської економіки.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉