Facebook Pixel

Міноборони прийняло до експлуатації майже 60 зразків військової техніки у 2024 — про що йдеться

Міністерство оборони допустило до експлуатації у ЗСУ майже 60 зразків озброєння та військової техніки (ОВТ) українського та іноземного виробництва у 2024 році.

Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Quote«У лютому 2024 року Міністерством оборони України кодифіковано та допущено до експлуатації у військах приблизно 60 зразків ОВТ українського та іноземного виробництва. Для порівняння, у лютому 2023 року – 33 одиниці», – зазначив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Кодифікація – це допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НАТО. Ця процедура дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету у виробників для підрозділів Сил оборони України.

Гаврилюк звернув увагу, що зростає не лише загальна кількість зразків ОВТ, що допущені до експлуатації у ЗСУ, але й кількість нових зразків зброї вітчизняної розробки та виробництва.

За його інформацією, серед нових зразків ОВТ, що були кодифіковані та допущені до експлуатації у 2024-му, є декілька засобів РЕБ, зокрема, так звані «окопні» радіоелектронні засоби, що дозволять ефективно протидіяти ворожим FPV-дронам.

Також до експлуатації допустили шість нових автомобілів та спецтехніки, а також міномети українського виробництва калібру 120 мм.

Окрім цього, в арсеналі ЗСУ з'явилися нові технічні засоби для розмінування, елементи динамічного захисту для бронетехніки та боєприпаси для безпілотників.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉