Facebook Pixel

Microsoft допоможе боротися з політичними діпфейками на виборах у США

Microsoft допоможе боротись з політичними діпфейками на виборах в США

Microsoft допоможе боротись з політичними діпфейками на виборах в США

Корпорація Microsoft пропонує американським політикам і передвиборчим групам інструмент, спрямований на боротьбу зі зростанням використання дипфейків напередодні президентських виборів 2024 року. Про це повідомляє Bloomberg.

Новий інструмент дозволить сторонам автентифікувати свої відео та фотографії за допомогою так званих облікових даних із водяним знаком, заявив президент Microsoft Бред Сміт. Використовуючи криптографію, служба створить постійний запис зображення або відео, дозволяючи будь-кому в Інтернеті побачити, чи було воно змінено цифровим способом, чи згенеровано за допомогою штучного інтелекту з часом, сказав Сміт.

Спочатку Microsoft планує безкоштовно запропонувати кандидатам цей інструмент, а потім, зрештою, може поширити його після виборів у США у 2024 році. Про це повідомило анонімне джерело.

Діпфейки як засіб передвиборчої боротьби

Пропозиція Microsoft надійшла в той момент, коли зростає занепокоєння щодо зображень і відео, створених штучним інтелектом, і їхнього потенціалу у посиленні дезінформації перед президентськими виборами у листопаді 2024 року. Уже з’явилося кілька політичних діпфейків: у червні Рона ДеСантіса було покарано за публікацію фейків — зображення на платформі соціальних медіа X Дональда Трампа, який дружить із доктором Ентоні Фаучі — спроба висміяти свого конкурента від Республіканської партії. У квітні Національний комітет Республіканської партії розповсюдив фейкове відео, яке зображує апокаліптичні США під керівництвом президента Джо Байдена.

Наскільки політики та їхні агітаційні групи дійсно приймуть пропозицію Microsoft і використають її інструмент, залишається незрозумілим. Пропозиція deepfake стала своєрідною передвиборчою традицією для Microsoft, який у 2020 році оголосив про інструмент для їх виявлення та аналогічно запропонував політикам засіб автентифікації свого вмісту.

У вересні група американських сенаторів представила двопартійний законопроєкт, який забороняє використання діпфейків для впливу на вибори або отримання політичного фінансування.

Проміжні вибори у США 2022 року, як очікувалося, будуть супроводжуватися спробами кібератак і операціями впливу з росії, йдеться у звіті Microsoft, але про серйозні інциденти не повідомлялося. Однак росія залишається «найбільш небезпечною загрозою для виборів 2024 року», заявили в компанії, додавши, що країна, ймовірно, використовуватиме синтетичний контент, щоб посіяти розбрат у соціальних мережах.

Quote«Кремль, ймовірно, вважає вибори наступного року виграшною битвою у політичній війні, яка визначає траєкторію підтримки Києва та результат війни в Україні», — йдеться у звіті Microsoft.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉