Facebook Pixel

Брежнєва позбавлять звання Почесного громадянина Києва

Леоніда Брежнєва позбавлять звання «Почесний громадянин міста Києва». Відповідний проєкт рішення опубліковано на сайті Київської міської ради.

Водночас у проєкті пропонується взяти до відома, що Брежнєву надали звання відповідно до рішення виконавчого комітету Київської міської Ради народних депутатів від 21 травня 1982 року № 823 «Про встановлення звання «Почесний громадянин міста Києва». Присвоєння звання супроводжувалося врученням відмінних від сучасних нагородних атрибутів, які повернути до Київської міської ради сьогодні неможливо.

Quote«Позбавлення звання «Почесний громадянин міста Києва» Брежнєва Л. І. сприятиме ліквідації спадщини колишнього комуністичного тоталітарного режиму, унеможливленню створення позитивного образу осіб, які обіймали керівні посади в Комуністичної партії Радянського Союзу, Комуністичній партії України, комуністичних партіях інших союзних республік колишнього СРСР, відмежуванню територіальної громади міста Києва від методу державного терору в управлінні державою, притаманного комуністичному тоталітарному режиму, відновленню історичної та соціальної справедливості», — йдеться в проєкті.
znimok-ekrana-2023-03-16-o-140924.png znimok-ekrana-2023-03-16-o-140938.png

Контекст. Восени 2022 року в Києві почала працювати робоча група, метою якої є повне очищення української столиці від пам’ятників і символіки, що пов’язані з Радянським Союзом або росією.

Подякувати 🎉