Facebook Pixel

Коли ФОП мають заплатити єдиний податок у листопаді

Українці, які зареєстровані як фізичні особи-підприємці (ФОП), мають не лише вигоди ведення власного бізнесу, але й велику відповідальність перед державою. Їхні обов'язки включають сплату різних податків і зборів. Недотримання термінів може призвести до серйозних фінансових наслідків.

До 20 листопада цього року фізичні особи-підприємці повинні виконати кілька важливих операцій:

  • сплатити Єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄП) для ФОП 3-ї групи на рівні 5% за III квартал 2023 року;
  • сплатити ЄП для ФОП 2-ї групи за листопад у розмірі 1340,00 гривень;
  • оплатити ЄП для ФОП 1-ї групи за листопад у розмірі 268,40 гривень.

Також важливо зауважити, що з серпня 2023 року стало обов'язковим сплачувати єдиний податок для ФОП 1-ї та 2-ї груп. Ця зміна стосується всіх підприємців незалежно від обраної категорії оподаткування.

Крім того, зазначимо, що деякі ФОП можуть користуватися певними пільгами. Зокрема, фізичні особи-підприємці, які зареєстровані на окупованих територіях або в районах, де ведуться активні бойові дії, мають можливість відмовитися від обов'язкової сплати єдиного податку. Однак це правило не застосовується до тих ФОП, які відкрили свій бізнес після віднесення територій до цих категорій.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉