Перші вибори будуть тільки після закінчення війни – Шуляк

Фото надано пресслужбою голови партії «Слуги народу» Олени Шуляк

Попри різні заяви від представників «Слуг народу», перші вибори будуть післявоєнні. Незрозуміло, як провести вибори під час війни через ризики безпеки, неможливість реалізувати право голосу чи балотування з боку військових, питання щодо організації роботи на закордонних виборчих округах та не актуалізований реєстр виборців.

Про це в інтерв’ю The Page повідомила голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк.

«Ми спілкувалися з Ольгою Айвазовською (головою правління громадської мережі «Опора». – The Page), вона піднімала ці питання. Важливо забезпечити чесні вибори – і безпеку. Яким чином створити такі безпечні умови, щоб ці люди змогли проголосувати, а тут обстріли чи міни?» – розповіла Олена Шуляк.

Парламентарі та Центральна виборча комісія також спільно проводять консультації з Радою Європи, спілкувалися з представниками ЦВК Боснії і Герцеґовини, представниками ЦВК Хорватії.

«Це нормально – проговорювати, говорити. Просто коли ти починаєш тільки говорити про проблеми, які виникають в процесі організації виборів, — «Ви, мабуть, готуєтесь до виборів, щось відбувається?», – пояснила голова партії «Слуга народу».

Чутки про нові вибори під час воєнного стану та постійні скандали з представниками партії «Слуга народу» стали приводом для The Page поговорити про це з головою цієї політичної сили Оленою Шуляк.

Розмова відбулася на початку листопада, ще до появи новин скандалів, пов’язаних зі «слугами»: затримання Олександра Дубінського та випадів Марʼяни Безуглої у бік головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Проте після розмови у пресслужбі голови партії повідомили, що «змушені відмовитись від публікації інтерв‘ю». «Там є кілька відверто маніпулятивних моментів, які і ви навряд чи погодитесь коригувати, але і Олена категорично не згодна з ними», – повідомили у пресслужбі Шуляк. Ця вимога не відповідає Закону України «Про медіа», тому редакція пропонує ознайомитися з інтерв’ю на сайті та із його відеоверсією – на Youtube.

Читати на The Page