Facebook Pixel

Перші вибори будуть тільки після закінчення війни – Шуляк

Попри різні заяви від представників «Слуг народу», перші вибори будуть післявоєнні. Незрозуміло, як провести вибори під час війни через ризики безпеки, неможливість реалізувати право голосу чи балотування з боку військових, питання щодо організації роботи на закордонних виборчих округах та не актуалізований реєстр виборців.

Про це в інтерв’ю The Page повідомила голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк.

Quote«Ми спілкувалися з Ольгою Айвазовською (головою правління громадської мережі «Опора». – The Page), вона піднімала ці питання. Важливо забезпечити чесні вибори – і безпеку. Яким чином створити такі безпечні умови, щоб ці люди змогли проголосувати, а тут обстріли чи міни?» – розповіла Олена Шуляк.

Парламентарі та Центральна виборча комісія також спільно проводять консультації з Радою Європи, спілкувалися з представниками ЦВК Боснії і Герцеґовини, представниками ЦВК Хорватії.

Quote«Це нормально – проговорювати, говорити. Просто коли ти починаєш тільки говорити про проблеми, які виникають в процесі організації виборів, — «Ви, мабуть, готуєтесь до виборів, щось відбувається?», – пояснила голова партії «Слуга народу».

Чутки про нові вибори під час воєнного стану та постійні скандали з представниками партії «Слуга народу» стали приводом для The Page поговорити про це з головою цієї політичної сили Оленою Шуляк.

Розмова відбулася на початку листопада, ще до появи новин скандалів, пов’язаних зі «слугами»: затримання Олександра Дубінського та випадів Марʼяни Безуглої у бік головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Проте після розмови у пресслужбі голови партії повідомили, що «змушені відмовитись від публікації інтерв‘ю». «Там є кілька відверто маніпулятивних моментів, які і ви навряд чи погодитесь коригувати, але і Олена категорично не згодна з ними», – повідомили у пресслужбі Шуляк. Ця вимога не відповідає Закону України «Про медіа», тому редакція пропонує ознайомитися з інтерв’ю на сайті та із його відеоверсією – на Youtube.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉