Facebook Pixel

Китай задешево купує у рф скраплений газ, щоб потім дорого перепродавати його в Європу — Bloomberg

КНР придбала декілька партій скрапленого природного разу з російського експортного заводу «Сахалін-2» з постачанням до грудня за ціною, що майже вдвічі менша за спотову. Про це агентству Bloomberg стало відомо від трейдерів.

Від цього, за даними видання, виграють обидві сторони. Китаю співпраця з рф дає змогу задешево купувати ресурс, а потім перепродавати його за вищою ціною в Європу та Азію. Своєю чергою, Москва має можливість і надалі реалізовувати СПГ з прибутком.

Quote«Російські поставки все ще пробиваються на ринок, просто завдяки реорганізації торгових потоків через учасників ринку, які не заперечують проти прийому російських вантажів. Схоже, що Китай щасливий приймати зі знижками російські партії СПГ, які потім можна спрямувати до Європи за вищими цінами», — пояснив Сол Кавонік, аналітик з енергетики Credit Suisse.

За оцінкою Bloomberg, Китай нарости обсяги імпорту СПГ з рф у серпні до максимуму з 2020 року. Водночас КНР почала суттєво менше купувати скрапленого газу у Сполучених Штатів.

Контекст. Москва за пів року війни – з 24 лютого до 24 серпня – заробила на експорті енергоресурсів більше грошей, ніж за цей період витратила на ведення війни в Україні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉