Facebook Pixel

КМДА продала будинок «Київської перепічки» за 180 млн фірмі Супруненка

8 січня Департамент комунальної власності КМДА провів аукціон з продажу частини будинку за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 3, де розміщається, зокрема, «Київська перепічка». Остаточна ціна об’єкта становить 180 млн грн.

Про це пише «Prozorro.Продажі»

Що відомо про будинок «Київської перепічки»

Загальна площа нежитлових приміщень становить 1231,5 кв. м. 4-поверховий будинок розташований у самісінькому центрі Києва, на перехресті з вул. Хрещатик. Поряд розташовані ЦУМ, будівля Київради та Бессарабський ринок. Також саме у цьому будинку знаходиться лоток «Київської перепічки».

Що відомо про нових власників будинку «Київської перепічки»

Найбільшу суму запропонувало ТОВ «Поділ Естейт Менеджмент». Компанія створена 5 років тому у Києві. Останньою володіє ТОВ «КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ «АРІВО ЕССЕТ МЕНЕДЖМЕНТ» Людмили Яковлевої. Яковлева, за даними Youcontrol, є керівницею низки компаній братів Супруненків.

Що відомо про братів Супруненків

Старший брат — Олександр Супруненко — доволі відомий у Києві політик. У 2006 році був обраний депутатом Київської міської ради за списком Блоку Леоніда Черновецького як безпартійний. У 2014 році він знову ненадовго став депутатом Київради, але цього разу не входив до жодної фракції.

У 2007 році був обраний депутатом Верховної Ради 6 скликання 145-м номером у списку Партії регіонів, був членом цієї партії. У 2011 році вийшов із партії, проте залишився у фракції. У 2014 році знову став нардепом-мажоритарником від Києва, увійшовши до фракції «Воля народу».

Молодший брат — В'ячеслав Супруненко — з 2002 до 2011 року був депутатом Київради. Він одружений із дочкою ексмера Києва Леоніда Черновецького Христиною.

З-поміж фінансових активів братів — «Асвіо банк», ПАО «Київхліб» і фірми, пов'язані з будівництвом і нерухомістю.

Нагадаємо, 29 травня 2023 року Фонд державного майна провів аукціон із продажу заводу «Електронмаш» у Києві. Власником стало ТОВ «Інком Рент» братів Супруненків.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉