Facebook Pixel

Київстар спростовує витік даних власних абонентів

«Київстар» заявив, що заяви російських хакерів про витік персональних даних користувачів послуг та знищення комп’ютерів та серверів компанії – це фейк.

Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

«Київстар» запевнив, що дані абонентів перебувають у безпеці.

«Друзі, стратегія ворога — посіяти паніку. Не дамо йому досягти успіху! Як ми повідомляли раніше, абонентська інформація та персональні дані — у безпеці. Системи, у яких ці дані зберігаються, не постраждали від хакерської атаки. Всі ми бачили ці скриншоти з телеграм-каналів. Але на них зображені навмання зібрані технологічні дані, які не належать до персональних даних наших абонентів. Ми з усією відповідальністю заявляємо, що ваші персональні дані у безпеці!» — розповіли у компанії.

Також компанія спростувала фейк про знищення комп’ютерів та серверів підприємства:

Збій у «Київстарі»: які причини

Причиною стала хакерська атака групи «Сонцепек», за якою стоїть розвідка рф. Очільник «Київстару» Олександр Комаров також підтвердив хакерську атаку на компанію, але не назвав ймовірних винуватців злочину.

Також називають серед причин нехтування безпекою самою компанією «Київстар».

Нагадаємо, що вранці 12 грудня у роботі телекомунікаційної компанії «Київстар» стався збій. Користувачі скаржаться на відсутність мобільного зв'язку та неможливість увійти на сайт оператора. Під час спроби входу на сайт «Київстару» видає помилку «сторінка не працює».

Крім того, це призвело до перевантаження інших мобільних операторів, зокрема Vodafone, збоїв у роботі громадського транспорту, світлофорів, терміналів.

Станом на 20:00 12 грудня спеціалісти частково відновили роботу послуг фіксованого зв'язку.

Подякувати 🎉