Facebook Pixel

Huawei приймає яловичину у якості оплати за товар

Huawei приймає яловичину у якості оплати за товар

Huawei приймає яловичину у якості оплати за товар

Компанія Huawei стала найбільшим імпортером яловичини в Китай. Про це пише Sina.

Автори матеріалу спантеличені, адже з економічної точки зору Huawei не підходить на роль продавця м’яса.

Яловичина має короткий термін придатності і вона, природно, підходить для великої кількості дрібних імпортерів.

Але після того, як користувачі мережі зайшли в торговий центр Huawei Moser, вони виявили, що Huawei продає не тільки яловичину, але й вино, а також цілу низку світових сільськогосподарських продуктів.

Насправді Huawei займалася цією сільгосппродукцією, тому що у неї не було іншого вибору.

Бізнес компанії охоплює весь світ, і її доходи в основному надходять із закордонних ринків. Однак після того, як Сполучені Штати підвищили процентні ставки у 2022 році, багато країн відчули швидку втрату іноземної валюти, і велика сума була вилучена Сполученими Штатами. В результаті компанія Huawei зіткнулася з безпрецедентною проблемою у 2023 році — клієнти не могли заплатити.

Справа не в тому, що у них не було грошей. Вони були готові дотримуватись умов контракту та платити Huawei. Просто країна клієнта не могла надати долари США. Вона також не могла надати юанів, у результаті чого клієнти не могли переказувати долари США або юані на китайський рахунок Huawei.

Багато речей у цьому світі є твердою валютою, як-от золото, нафта, мінерали та сільськогосподарська продукція, які є спільними для будь-якої країни світу.

Тож компанія Huawei взяла велику кількість іноземної валюти й обміняла її на місцеву сільськогосподарську продукцію, а потім повернула її в країну, щоб продати.

Аргентина — основний постачальник яловичини для Huawei

Ключовим партнером Huawei у оборудці «товари-м’ясо» стала Аргентина.

Huawei вийшла на аргентинський ринок ще в 2000 році, а в 2005-му просувала свій досвід виходу на аргентинський ринок як подальшу модель.

Відтоді компанія Huawei працює в Аргентині вже майже 20 років. Вона має глибоке коріння на аргентинському ринку та встановила тісні відносини з великою кількістю клієнтів. Аргентина була не тільки однією з них, але й першою країною, яка придбала Huawei 5G.

Нині в Аргентині практично немає іноземної валюти, і єдине, на шо може розраховувати Huawei — це аргентинські песо.

19 грудня 2023 року Китай призупинив дію угоди про валютний своп з Аргентиною, тому аргентинський юань зник, а раніше обміняні юані були використані Аргентиною для обміну на долари США, а потім для погашення боргу.

Huawei може збирати песо, але не наважується їх утримувати, тому що в Аргентині не тільки немає іноземної валюти, але й надзвичайно стрімка інфляція.

Натомість її сільське господарство дуже розвинене. Аргентину називають «м’ясним банком світу» і «Королівство яловичини».

Тому песо, які сплатили аргентинці, були негайно конвертовані в яловичину після переказу на рахунок Huawei, яка почала продавати аргентинську яловичину скрізь як оптом, так і в роздріб. Її можна було придбати у всіх торгових центрів Huawei.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉